Ann-Britt Nilsson är turismsamordnare på Finspångs kommun. Foto: SVT

Filminspelningen en överraskning för Finspångs kommun

Uppdaterad
Publicerad

Redan idag besöker många tyska turister Finspångs kommun, men kommunen hoppas att de kanske kan bli ännu fler nu när Rejmyre figurerar i en tysk tv-film.

Ingen på Finspångs kommun fick någon förvarning långt i förväg. Plötsligt stod det klart att en av Tysklands mest kända tv-koncept hade valt att spela in scener i Rejmyre. Filmer i Inga Lindström-serien drar normalt mellan fem och åtta miljoner tittare.

– Vi kom tillbaka efter semester och får upplysning om att det kommer att vara en Inga Lindström-inspelning här, säger kommunens turismsamordnare, Ann-Britt Nilsson, när hon träffar SVT utanför Rejmyre glasbruk.

Finspång

Många kommuner vill locka turister

Det tyska inspelningsteamet har genom åren spelat in scener på ett stort antal platser i Sverige. Många av kommunerna har valt att använda detta i sin marknadsföring för att locka fler turister från Tyskland. Nu hoppas också Finspångs kommun kunna dra nytta av att vissa scener spelas in i Rejmyre i år.

– Det är många som kommer hit redan, men jag tror att det här kan bli ännu mer, säger Ann-Britt Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet