Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maria Samson är kommunikations- och digitaliseringschef vid Finspångs kommun. I klippet berättar hon om Finspångs kommuns beslut. Foto: Axel Brantemo/SVT

Finspång har förbjudit Tiktok: ”Varken behov eller efterfrågan finns”

Uppdaterad
Publicerad

Flera myndigheter, regioner och länsstyrelser har valt att förbjuda appen Tiktok i anställdas telefoner. SVT:s kartläggning lokalt visar så här långt att få kommuner tagit ett aktivt beslut att förbjuda appen – men det har Finspångs kommun gjort.

– Det är klart att när regeringen gick ut och rekommenderade att inte ha Tiktok började vi direkt kolla vad det var för säkerhetsrisker. Självklart har de rekommendationerna och säkerhetsrisk-diskussionen påverkat, säger

Tiktok-appen är kontroversiell på grund av sina kopplingar till den kinesiska staten och de säkerhetsrisker som det kan innebära.

Finspångs kommun har helt valt bort Tiktok som kanal för kommunens kommunikation – men flera kommuner har gjort andra bedömningar. Till exempel Borås kommun – som i höstas uppmärksammades i bisarra memes på appen – finns på Tiktok för att visa en mer sann bild av staden.

Hör mer om Finspångs kommuns beslut i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet