Foto: Region Östergötland

Fler skadeanmälningar inom regionen förra året

Publicerad

Skadeanmälningarna till Löf, ökar inom Region Östergötland.

I fjol ökade skadeanmälningarna med 60 stycken i Region Östergötland. Totalt tog Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag, Löf, emot 894 skadeanmälningar som handlade om Region Östergötland. Totalt är det en ökning med 5,5 procent jämfört med 2018.

– Vi ser samma trend när det gäller anmälningar till patientnämnden. Vi ser också en liten ökning av medvetenheten om att man kan få sin sak prövad. Det är bra att skador i vården anmäls så att det kan bli en förbättring och patientsäkerheten öka, säger Mona Ahlberg, verksamhetschef för patientnämnden i Region Östergötland i ett pressmeddelande.

74 procent av skadeanmälningarna i Region Östergötland handlade om sjukhusvård, 12 procent om primärvård, 10 procent om tandvård och 4 procent övriga frågor. Vanligast är skador i samband med operation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.