Foto: Carl Larsson/SVT

Flera trafikolyckor i halkan

Uppdaterad
Publicerad

Under morgonen har det inträffat en mängd trafikolyckor i samband med det ymniga snöfallet i Östergötland. Tre på E4 och en på riksväg 23/34 norr om Rimforsa. Dessutom en på väg 507 nära Ödeshög. Inga allvarliga personskador finns rapporterade från dessa olyckor.

En person fördes till sjukhus efter att en traktor kört i diket i Brokind söder om Linköping vid klockan 10.15.

Strax före klockan 07 larmades det om en olycka på E4 i höjd med Gistad, nära Linköping, meddelar polisen på sin hemsida. Där ska en personbil kört in i mitträcket. Föraren fördes med ambulans till sjukhus.

Klockan 07.34: Larm om att en bil åkt av vägen och voltat på väg 507 nära Ödeshög. Ingen ska ha skadats, enligt polisen.

Klockan 08.06: Två bilar ska ha kolliderat på Sjöviksvägen i Kolmården. Inga uppgifter om personskador.

Klockan 08.18: E4 i Norsholmstrakten. Här var det två personbilar och en plogbil som var inblandade. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Öst rullade trafiken långsamt förbi olycksplatsen som var i södergående riktning.

Olyckan vid Rimforsa på väg 23/34 skedde 08.50 och enligt Räddningstjänsten Östra Götaland ska tre till sju fordon vara inblandade. De skriver på sin sajt att det är mycket halt och begränsad framkomlighet på platsen.

Klockan 09.19 meddelar RTÖG att vägen stängs av och trafiken ska ledas om.

Klockan 09.39: En personbil har kört in i en lastbil bakifrån i höjd med Tallboda, nära Linköping, på E4. Det ska vara begränsad framkomlighet, meddelar RTÖG.

Uppdatering 10.08: Inga personskador och vägen är öppen för trafik i ett körfält i norrgående riktning, meddelar räddningstjänsten. Bärgning väntar.

Klockan 10.17: Larm från Brokind söder om Linköping om att en traktor kört i diket på Rängenvägen. En person uppges ha skadat ett ben och har förts till sjukhus i ambulans.

Klockan 11.43: Personbil kört in i en lyktstolpe på Cylindervägen i Norrköping. Det ska vara mycket halt på platsen, enligt räddningstjänsten.

Klockan 13.46: Larm om att en personbil kört in i en lastbil på väg 23/34 i höjd med Brokind. Tre personer uppges vara drabbade, skadeläget oklart. Det är halt på platsen och köbildning, meddelar räddningstjänsten.

Uppdatering 14.10: Vägen är helt avstängd i båda riktningarna.

Uppdatering 14.45: Olycksfordonen ska vara flyttade och vägen öppen för trafik.

Klockan 15.19: Larm om att en personbil ligger i diket vid E4:ans avfart 105 vid Stava söder om Ödeshög. En person ska vara drabbad, skadeläget oklart.

Klockan 16:40: Två personbilar har krockat på E4 i höjd med Fiskeby i Norrköping. Enligt räddningstjänsten är tre personer drabbade. Skadeläget är oklart.

Texten kommer uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.