Foto: TT

Flicka misshandlad på lågstadieskola av elev

Uppdaterad
Publicerad

En flicka ska ha blivit misshandlad av en annan elev på en grundskola i Finspång.

En flicka vid lågstadiet på en grundskola i Finspångs kommun ska ha blivit misshandlad av en person som hon är klasskamrat med. Något som NT.se var först att rapportera om. Enligt tidningen var misshandeln så allvarlig att flickan fick föras med ambulans till sjukhus.

– Vi har daglig kontakt med vårdnadshavarna till båda barnen. Vi håller på och utreder vad som hände, varför det hände och hur vi kan undvika att det händer i framtiden. Vi har satt in åtgärder i form av resurser och stöd och innan denna incident ska det ha varit lugnt en period på skolan, säger Maria Samson, kommunikations- och digitaliseringschef vid Finspångs kommun till tidningen.

För SVT Nyheter Öst bekräftar polisen att man fått in en anmälan.

– Vi fick kännedom om det i onsdags och det finns en anmälan skriven. Eftersom det är så unga personer inblandade så sköts det enligt lagen om unga lagöverträdare, LUL, säger Björn Öberg som är presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.