FMV beställer övningssystem för 340 miljoner av Saab

Uppdaterad
Publicerad

Saab har tecknat ett ramavtal med Försvarets Materialverk (FMV) för militära övnings- och simulatorsystem. Nu har företaget tagit emot de första beställningarna inom det nya avtalet och ordervärdet landar på cirka 340 miljoner svenska kronor.

Beställningarna omfattar övnings- och simulatorsystem för pansarvärnsvapen, fordons- och soldatsystem. Leveranser kommer att ske under 2023 till 2025. FMV och Saab har även tecknat ett treårigt ramavtal för militära övnings- och simulatorsystem på upp till ytterligare 110 miljoner svenska kronor.

– Vi ser fram emot att fortsätta stötta Försvarsmakten med våra övningssystem. Genom att fungera och verka som skarpa system får användaren den bästa möjliga träningen inför framtida uppdrag. Våra övningssystem är interoperabla, vilket är en förutsättning vid övningar med andra länder, säger Åsa Thegström, chef för Saabs affärsenhet Training & Simulation i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet