Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emma Ankarberg och Theres Farcher har båda barn i årskurs sex som ska få sitt betyg till jul. Foto: SVT/Linnea Burén

Föräldrarnas oro efter att flera lärare slutat: ”Rambodalsskolan är i kris”

Publicerad

Innan Rambodalsskolan läggs ned till hösten 2024 ska skolans 255 elever gå klart ett helt skolår. Efter att flera pedagoger nu sökt sig vidare till nya skolor, känner många föräldrar oro inför barnens undervisning under det kommande året.

Emma Ankarberg och Theres Farcher har båda barn i årskurs sex på Rambodalsskolan. I våras togs beslut om att skolan ska läggas ned till nästa höst – sedan dess har en femtedel av alla pedagoger sagt upp sig.

– När man stänger ned en skola borde man rigga bättre för att personalen ska vilja stanna kvar. Saker kan alltid hända, en och annan kan sluta, men nu känns det verkligen som att det hör ihop med skolnedläggningen, säger Theres Farcher.

Saknas behöriga lärare

Till jul ska sexorna få sina första betyg. Men på grund av att flera lärare slutat på skolan befarar föräldrarna att det ska saknas behöriga lärare som kan sätta betyg.

– Jag känner mig orolig att skolan ens kan ha öppet till sommaren med tanke på personalbristen och för att de i årskurs sju ska möta andra elever från andra skolor och inse att de inte har de kunskaper som de borde ha efter årskurs sex, säger Emma.

”Hur länge vågar man lämna sina barn på en skola som befinner sig i kris?” frågar sig Emma Ankarberg. Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet