Förbifart Söderköping: Trafikverket undersöker kanalens mark

Uppdaterad
Publicerad

I två veckor undersöker nu Trafikverket markförhållandena i och under Göta kanal. Det som ett led i arbetet med förbifart Söderköping.

– Vi har en borrvagn som står på en flotte i kanalen och då borrar den och undersöker marken, säger Andreas Eklund, projektledare vid Trafikverket.

Markförhållandena är en del av Trafikverkets förarbete kopplat till tråget och akvedukten som planeras inom E22-projektet förbifart Söderköping. Sedan tidigare är det känt att hasselsnok i området förhalat projektet och att länsstyrelsen förespråkar en tunnellösning.

– Vi har som plan att gå vidare med vägplan i den utformning som den är. Även detaljplanens väg där den är planerad sedan tidigare. Sedan undersöker vi vilka skydds- och kompetensåtgärder som kan vara lämpliga med tanke på hasselsnoken, säger Anders Eklund.

Ambitionen är att börja bygga 2024, enligt Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.