Bilden är från tingsrättsförhandlingen. Foto: SVT

Formell överklagan om Ljungsbromorden dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Högsta domstolen har ännu inte fått in hela överklagan gällande dubbelmordet i Ljungsbro, som inträffade för snart ett år sedan, trots att det skulle ske senast i dag.

En 34-årig man från Linköping dömdes i både Linköpings tingsrätt och Göta hovrätt till livstids fängelse. I somras överklagades hovrättens dom genom 34-åringens advokat Pia Engström Lindgren.

Hon fick anstånd med att lämna in en så kallad överklagandeskrift, där hon utvecklar argumenten varför Högsta domstolen bör ta upp fallet.

Allt om dubbelmordet i Ljungsbro

Senast i dag, måndag, ska handlingen lämnas in. Men nu meddelar Engström Lindgren att det dröjer.

– Jag är inte klar än. Arbetet med överklagandeskriften pågår. Vi kommer att lämna in den under veckan, säger Engström Lindgren till Östnytt.

Det var i november förra året som 34-åringen attackerade och slog ihjäl en 15-årig pojke och en 57-årig kvinna i Ljungsbro utanför Linköping.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allt om dubbelmordet i Ljungsbro

Mer i ämnet