Norrköpings kommuns utbildningsdirektör Sofie Lindén. Foto: SVT och Larsen, Håkon Mosvold/TT

Förskolebarn ska få digitala armband

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings kommun kommer under hösten att testa att sätta digitala armband på barn på en förskola som bland annat kan varna vid frånvaro.

Det var Norrköpings Tidningar som var först ut med nyheten om att digitala armband ska användas.

Norrköpings kommun har köpt in armband för 35 000 kronor som ska testas på en förskoleavdelning med 12 till 15 barn. Armbanden är utrustade med blåtandsteknik som skickar en signal till personalen om barnen går utanför förskolans område.

Norrköping

Finns flera användningsområden

Testet är en del av ett av arbetet för att förbättra närvaron på förskolan och upp till gymnasiet. Förutom att varna om ett barn skulle rymma så kommer det också hjälpa till med administrationen när det kommer till frånvaro.

– Det här är en innovationsprodukt som finns på marknaden som vi vill testa för att se vilka funktioner vi är intresserade av, säger utbildningsdirektör Sofie Lindén.

Exakt på vilka fler sätt armbandet kan användas på kommer att testas under pilotprojektet. Armbanden kommer enbart att finnas på förskolan och kommer inte att tas med hem.

När testet är avklarat i slutet av hösten kommer det beslutat ifall det ska utvecklas och börjas att användas av fler förskolor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet