Förskolor i Norrköping mister tillstånd

Publicerad

Utbildningsnämnden i Norrköping har beslutat att dra in tillståndet för huvudmannen Språk och Kultur Norrköping AB att bedriva förskola vid Ljusets förskolor.

Flera personer i bolaget Språk och Kultur AB har varit engagerade i föreningen bakom skolan Kunskapsljuset som stängdes den 7 januari 2022 efter beslut av Skolinspektionen.

– Den regelbundna tillsynen som utförts har uppmärksammat brister när det gäller ekonomi, insikt och lämplighet. Den enskilda huvudmannen har inte bedrivit verksamheten i enlighet med gällande lagkrav. Utifrån det kan de inte få ett fortsatt tillstånd att bedriva verksamhet, säger Ola J Hedin (L), vice ordförande för utbildningsnämnden, i ett pressmeddelande.

Beslutet verkställs den 15 augusti 2022 och de cirka 75 barn som berörs kommer att erbjudas plats på kommunala förskolor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet