• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kungshult i Eslövs kommun, Skåne län. Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Läs mer

Den grå byggnaden i mitten är Katscha, som är belägen i industrilandskapet i Norrköping. Foto: SVT

Fortsatt prisregn över omtalat hus i Norrköping

Publicerad

Nu kan Katscha, bostadshuset som är beläget mitt i industrilandskapet i Norrköping, ställa ännu ett pris på hyllan.

Det var på onsdagskvällen, då Östergötlands arkitekturpris för 2016 delades ut på konsthallen Passagen i Linköping, som huset ännu en gång fick kliva upp på prispallen.

Tidigare har huset bland annat fått ta emot Sveriges arkitekters bostadspris och blivit prisat under den internationella fastighetsmässan i Cannes.

Utfört i länet de senaste åren

Priset går till ett projekt som anses ha hög arkitektonisk kvalitet inom antingen husbyggnad, stadsbyggnad, inredning, landskap eller fysisk planering. Det måste vara utfört i länet och färdigställt någon gång under de senaste åren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer