Magnus Ek (C) Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Propellerhaveri på Skenäsfärjan – Ingen prognos för när trafiken kan vara igång

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortsatta problem med Skenäsleden, informerar Trafikverket på måndagsmorgonen.

Väg 891, mellan Skenäs och Säter är avstängd och inga inga färjor trafikerar Skenäsleden.

På grund av tekniska problem trafikeras inte Skenäsleden. Arbete pågår, prognosen är preliminär, skriver Trafikverket på sin sajt.

Till en början beräknade Trafikverket att färjetrafiken skulle kunna återupptas under måndagskvällen. Men senare under måndagen visa det sig att situationen var allvarligare.

– Det handlar om propellerhaveri och det är ett allvarligare fel och det kan dröja innan färjan är reparerad, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

Vidare berättar hon att man nu arbetar på att hitta en ersättningsfärja.

– Men det är inte så lätt. Vi har inga färjor som ligger och väntar direkt, säger hon och tillägger att det i nuläget saknas prognos för när färjetrafiken kan vara igång.

Under sommaren har det varit återkommande problem med Skenäsleden, vilket SVT Nyheter Öst tidigare har rapporterat om.

Många boende på bägge sidor om färjeleden är beroende av en fungerande trafik. Även Kriminalvårdens anstalter i Skenäs och Kolmården är beroende av att färjeleden fungerar för arbetspendling och transport av intagna och besökare.

Foto: SVT

Fråga till infrastrukturministern

Efter att färjan stått stilla vid flera tillfällen under sommaren, har riksdagsledamot från Valdemarsvik, Magnus Ek (C) skrivit till infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) och frågat hur ministern säkerställer att färjetrafiken fungerar.

”Det är Trafikverket som har regeringens uppdrag att planera, prioritera och genomföra åtgärder. Jag kommer att följa hur tillgängligheten för de statliga färjorna utvecklas”, skriver infrastrukturminister Tomas Eneroth (S), i ett skriftligt svar. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer