I videoklippet får Sherali Yuldashev reda på att han kan få se matchen utan att ha tagit andra vaccinationsdosen. Foto: Daniel Díaz/SVT

Här kan fotbollspubliken vaccinera sig – under match

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping har i samarbete med Region Östergötland ordnat en drop in-vaccination vid Platinumcars Arena. Matchbesökare som förbipasserande är välkomna och även om du bara har tagit en dos är det fritt fram att få stå på läktaren.

– Jag trodde man bara kunde komma in med andra dosen, säger matchbesökaren Sherali Yuldashev.

I Teknikhallen vid Platinumcars Arena har en temporär station för drop in-vaccination byggts upp på initiativ av IFK Norrköping tillsammans med Region Östergötland. Där erbjuds Pfizers vaccindos ett och två för de som går på matchen mellan IFK Norrköping och Varbergs BoIS men även för resten av allmänheten som har vägarna förbi. Örjan Hansson är tf klubbdirektör i IFK Norrköping.

– IFK Norrköping vill hjälpa till att öka vaccinationsgraden, säger Örjan Hansson.

Det här är en av de olika insatser som Regionen gör för att nå grupper med lägre vaccinationstäckning, skriver de i ett pressmeddelande.

”Alla är välkomna till arenan”

Sherali Yuldashev tänkte besöka fotbollsmatchen mellan IFK Norrköping och Varbergs BoIS men fick reda på att den temporära vaccinationscentralen endast erbjuder Pfizers vaccin. Och han som tagit sin första dos av Modernavaccinet får inte kombinera det med Pfizers.

– Jag vet inte vad jag ska göra, jag får inte komma in på matchen, säger Sherali Yuldashev med besvikelse.

Är det så att man inte får komma in på matchen utan dos två?

– Absolut inte, det finns inga sådana krav. Alla är välkomna till arenan, förklarar Örjan Hansson.

När Sherali Yuldashev får höra detta så lyser han upp:

– Är det sant!? Jag trodde man bara kunde komma in med andra dosen. Då får jag kolla på matchen, säger han.

Hör mer om fotbollklubbens initiativ i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.