Fria Intermilia i Motala. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Fria Intermilia: Fritidshemmets tillstånd dras in

Uppdaterad
Publicerad

Skolinspektionen återkallar godkännandet att driva fritidshem för friskolan Fria Intermilia i Motala med omedelbar verkan. Stiftelsen bakom skolan har därmed inte heller rätt att få bidrag från elevernas hemkommuner.

I juni förra året fattade Skolinspektionen ett beslut om vite på 100 000 kronor om inte bristerna vid fritidshemmet åtgärdades. I december fattades ytterligare ett beslut som gav stiftelsen tid till 20 februari att åtgärda de kvarstående bristerna. Stiftelsen försattes dessutom i konkurs och den vann laga kraft 2 januari.

Saknas ekonomiska förutsättningar

Enligt dokumentation och information från kommunen ska fritidsverksamhet inte ha bedrivits, varken av stiftelsen eller konkursförvaltaren. Skolinspektionen menar också att det inte finns ekonomiska förutsättningar för att få verksamheten att fungera, varken lång- eller kortsiktigt.

Från och med januari i år har Skolinspektionen rätt att återkalla godkännande om krav på ekonomiska förutsättningar inte uppfylls.

I artiklarna nedan finns mer att studera angående Fria Intermilia i Motala.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Friskolan Intermilia i Motala

Mer i ämnet