Foto: Läsarbild

Trångt på Motalastrand – trots smittorisken

Uppdaterad
Publicerad

Varmt och soligt väder har fått många människor att söka sig till Varamon i Motala. Att hålla två meters avstånd, för att inte smitta andra, kan vara svårt, men kommunen har inga maktmedel att ta till.

Motalabor har tipsat SVT om hur det ser ut i Varamon just nu. Att döma av bilder som skickats in är det bitvis trångt på den populära badplatsen vid Vätterns strand.

Oro finns för att personer ska komma för nära varandra och därmed öka risken för att coronasmitta sprids vidare.

Motala

– Det är lite blandat. På vissa delar håller man avstånd, men det finns en bit av stranden där det blir tätt, säger Tomas Martinsson, anläggningschef för idrotts- och fritidsanläggningar på kommunen.

Finns inga restriktioner

Kommunen har satt upp fler skyltar som påminner om att hålla ett avstånd på två meter, men några egentliga maktmedel har man inte. De regler som finns, exempelvis om max 50 personer, är främst inriktade på restauranger. För badplatser finns idag inga restriktioner utan bara rekommendationer.

– Vi väntar väl lite grann att det ska komma ut speciella rekommendationer när det gäller badplatser, säger Martinsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet