Polis vid avspärrningarna utanför det hus där det sköts under torsdagen. Foto: Carl Larsson/SVT

Fyra personer begärs häktade för skotten i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen anhölls fyra personer för skjutningen i Hageby i Norrköping på sannolika skäl misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott. Samtliga fyra begärs under söndagen häktade.

– I dag har jag begärt att tingsrätten ska förordna försvarare till de misstänkta. När det är gjort kommer de att förhöras, förhoppningsvis i eftermiddag, säger chefsåklagare Torsten Angervåg som tillfälligt leder utredningen, i ett uttalande.

Under söndagen meddelade Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande att de fyra personerna begärs häktade misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott. Häktningsförhandlingar hålls under måndagen.

Våldsvågen i Norrköping

Den var den 14 september som en skjutning skedde mot en lägenhet i Hageby i Norrköping. Kvinnan som bor på adressen är enligt SVT:s uppgifter mamma till en av de svenska medborgare som gripits efter skottlossningen i Turkiet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under torsdagen inträffade en skottlossning mot en part i stadsdelen Hageby i Norrköping. Foto: Carl Larsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet