Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under torsdagen inträffade en skottlossning mot en part i stadsdelen Hageby i Norrköping. Foto: Carl Larsson/SVT

Skjutning i Norrköping – skotthål hittade i dörr

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades strax efter 08.30 till en adress i stadsdelen Hageby i Norrköping. De som slog larm uppfattade höga ljud som skottlossning. Något som bekräftades när polis något senare hittade skotthål i en dörr till en lägenhet.

– Jag vill inte säga hur många hål det rör sig om. Det är en del av förundersökningsspåret. Om vi har hittat några andra spår i form av kulor eller tomhylsor känner jag i nuläget inte till, säger polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Den aktuella fastigheten är avspärrad och polisen arbetar med att fånga upp vittnen samt att genomföra teknisk undersökning. Ingen misstänkt finns i ärendet för närvarande som polisen rubricerar som mordförsök.

Våldsvågen i Norrköping

Stort område avspärrat

Enligt SVT:s reporter är det lugnt på platsen och han beskriver det som ett ”större område” som polisen spärrat av.

Polisen meddelar att man under dagen söker i området med hund och att man genomför dörrknackning, samt undersöker om något av intresse fastnat på kameror i området.

Kurdiska räven

Vid 13-tiden rapporterar polisen att de yttre avspärrningarna tagits bort och att området söks av med drönare.

Kvinnan som bor på adressen är enligt SVT:s uppgifter mamma till en av de svenska medborgare som gripits efter skottlossningen i Turkiet. Det innbär att händelsen har kopplingar till kurdiska räven och konflikten inom den kriminella grupperingen Foxtrot. Vilket TV4 var först att berätta om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet