Foto: svt

Gemensam ambulanshelikopter tas upp i regionfullmäktige

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget om att investera i en stationerad ambulanshelikopter i sydöstra sjukvårdsregionen gick under dagens möte i regionstyrelsen enligt förslag, vidare till regionfullmäktige för beslut.

Kristdemokraterna lade för ett år sedan en motion som handlar om att de vill att de tre länen i sydöstra sjukvårdsregionen tillsammans ska investera i en ambulanshelikopter. 

I svar på motionen föreslås Regionfullmäktige besluta om en fördjupad förstudie och utreda förutsättningarna för införande av en ambulanshelikopter i Sydöstra sjukvårdsregionen.

Liselotte Fager (KD) ersättare regionstyrelsen är glad att frågan går vidare. Men anser att det finns tillräckligt med underlag för att redan nu komma till beslut.

– Vi anser att det har gjorts, det finns tillräckligt med underlag för att komma till beslut, säger Liselotte Fager (KD) till SVT Nyheter Öst.

Sydöstra sjukvårdsregionen innefattar Östergötland, Kalmar län och Jönköpings län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.