Foto: TT Nyhetsbyrån

GGN större än någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Trycket på endurotävlingen Gotland Grand National, GGN, ökar. 2 800 åkare är anmälda och flera står i kö för en plats i motionsklassen.

I helgen körs årets upplaga av den världskända och omåttligt populära endurotävlingen GGN. Intresset för tävlingen tycks bara öka, i år är rekordmånga deltagare anmälda. I fjol var drygt 2 300 åkare anmälda och i år har man toppat den siffran med 2 800 anmälda.

Väntelista för förare

Intresset i år är så stort att man nått taket för antal förare i den populära motionsklassen. Många har fått sättas upp på en vänteslista till en eventuellt kommande ledig plats. Man kan inte ta emot fler förare än 2 800 då det blir för trångt i spåret om fler ska vara med.

Gotland Grand National

– Det är ju som julafton för vissa åkare så det är jättetråkigt för de som taggat i ett helt år och inte kan delta, säger Angelica Thomsson på Nordic Sport och Event som står bakom arrangemanget.

Vinnare skadad

Vinnaren de senaste fyra åren Pierre-Alexandre Renet kommer inte att delta i årets tävling på grund av en skada men startfältet ser ändå ut att bli ett av de jämnaste på länge.

– Vi har ett fantastiskt bra startfält. Vi har bland annat Jocke Ljunggren, Mats Nilsson och Mikael Persson, så det ser väldigt bra ut, säger Conny Bolin vd Nordic Sport och Event till SVT Nyheter Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland Grand National

Mer i ämnet