Under onsdagen avslutades förhandlingarna i Linköpings tingsrätt. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Förhandlingarna avslutades i Ghost-tvisten

Publicerad

Idag avslutades förhandlingarna där tidigare bandmedlemmar stämmer Ghost-sångaren. Men någon förlikning blev det inte tal om i tvistemålet. Istället väntas nu en dom om några veckor.

Fyra tidigare medlemmar i det hyllade hårdrocksbandet Ghost har lämnat in en stämning mot bandets sångare.

De vill ha insyn i hur mycket pengar sångaren tjänat på bandets framgångar och menar att de fått för lite ersättning.

– Det stinker girighet och avundsjuka, sa sångarens advokat, Ann-Charlotte Söderlund Björk, när hon slutpläderade tidigare idag i Linköpings tingsrätt.

Ville dela på vinsten

Försvaret menar att det inte finns några avtal som ger de tidigare medlemmarna varken rätt till insyn eller ekonomisk ersättning. De förklarar att de tidigare bandmedlemmarna i själva verket bara var inhyrda musiker och att det är sångaren som ensam ligger bakom Ghost och dess framgång.

De tidigare medlemmarnas advokat, Michael Berg, menar att hans klienter blivit blåsta. Att de accepterat en månadslön på 12 000 kronor i tron om att de senare skulle få vara med och dela på vinsten i bolaget Ghost.

Men någon vinst fick de aldrig ta del av.

Rättegången har pågått i sex dagar och rättegångskostnaderna uppgår till cirka tre miljoner kronor som ska betalas av den sida som förlorar målet.

Dom meddelas 17 oktober klockan 11.00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet