Gotlandsfärja på grund i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen fick M/S Visby en mindre grundkänning i hamnbassängen.

Det var vid ankomst till Oskarshamn som färjan stötte emot ett grund inne i hamnbassängen.

– Vi har nu besiktat insidan av fartyget och inte hittat några skador, säger Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland.

Sedan måste dykare göra en yttre besiktning.

– Vi måste även fastställa att det inte har skett några skador på skrovet utifrån, så det kommer ta några timmar innan dykarna är här och har gjort sitt jobb, säger Christer Bruzelius.

Dykare kunde efter en okulär besiktning av skrovet konstatera att inga skador uppstått som påverkar driften av fartyget.

Hård vind

Orsaken till grundkänningen anses var den hårda blåsten som var under morgonen. Dock har inga personskador rapporterats.

– Det var vindar på cirka 17-19 meter per sekund och fartyget kom då lite ur sin normala svängradie när den skulle lägga till, säger Christer Bruzelius.

Tre turer under dagen har ställts in, uppger Destination Gotland på sin hemsida. Det gäller turerna Oskarshamn-Visby som skulle ha gått klockan 10.05, Visby-Nynäshamn klockan 13.45 och Nynäshamn-Visby klockan 17.50. Bokade passagerare har fått information och resenärer ombeds boka om de två senare turerna till andra avgångar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet