Grovt rån mot kiosk i Berga Centrum, Linköping. Foto: Jeppe Gustafsson

Grovt rån i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har förts till sjukhus efter ett grovt rån i Berga centrum i Linköping.

Larmet ska ha inkommit till polisen strax före klockan 21 under torsdagskvällen. Men när polis och ambulans kom fram till platsen hade gärningspersonerna försvunnit.

– Det var två ur personalen som skadades i samband rånet och de bedömdes behöva omedelbar sjukhusvård och fördes till sjukhus med ambulans. Det är oklart hur allvarligt skadade de är, men det bedöms inte vara livshotande, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Gärningspersonerna ska ha varit beväpnade med något vapenliknande föremål enligt uppgift till polisen.

Butiken som rånades är en mindre kiosk och rånarna fick med sig ett femsiffrigt belopp i kontanter från platsen, enligt polisen.

Ingen har ännu gripits för brottet.

– Vi har ingen som är skäligen misstänkt för rånet ännu men vi arbetar för fullt med det, säger Peter Ström.

Enligt en bulletin från Region Östergötland var det två vuxna män som skadades. En av dem fick lindriga skador och kunde lämna sjukhuset. Den andra ådrog sig också lindriga skador, men fick stanna kvar på Universitetssjukhuset för observation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.