En man i 35-årsåldern har gripits misstänkt för att ha anlagt branden i ett flerfamiljshus i stadsdelen Navestad. Foto: Niklas Luks

Hällde bensin i brevinkastet och tände på – döms till fängelse i sex år

Uppdaterad
Publicerad

Det var den 21 juni tidigare i år som flera personer fick föras till sjukhus efter en brand i en lägenhet i Navestad i Norrköping. En 35-årig man hade då tänt eld genom brevinkastet på sin hustrus lägenhet. Nu döms han till fängelse i sex år för grov mordbrand.

Inne i lägenheten befann sig vid tillfället tre personer, mannens hustru och två av parets barn. De lyckades dock ta sig ut ur lägenheten genom att hänga ut från ett fönster vid sidan av balkongen och fick hjälp av grannar i området.

Nu döms mannen för grov mordbrand till fängelse i sex år. Enligt en rättspsykiatrisk utredning led mannen inte av allvarlig psykisk störning när händelsen inträffade.

Norrköping

Åklagaren ville att 35-åringen skulle dömas för mordförsök, men enligt Norrköpings tingsrätt stödjer inte bevisningen att mannen haft för avsikt att döda personerna i lägenheten.

Mannen döms även till att betala skadestånd till personerna som befann sig i lägenheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet