Björn Runow har över 1 miljon visningar på sina klipp. Foto: Ludvig Svensson/SVT

Björn hjälper unga med matte på nätet

Uppdaterad
Publicerad

LiU-studenten Björn Runow har alltid gillat att hjälpa sina vänner med matten. 2016 började han lägga ut egna mattevideor på Youtube för att hjälpa fler. Nu har hans videor setts över en miljon gånger.

Nu har han gjort över 300 stycken och hans videor har setts över en miljon gånger, och Björn har fått positiv respons på det han gör.

– Jag har en hel del personer som hör av sig till mig och tackar för det material jag gjort, det är ju riktigt kul, säger Björn Runow.

Vill hjälpa på alla nivåer

Björn ser positivt på denna typ av lärarande och drömmer om att kunna hjälpa unga lite extra med matten, så mycket som det går.

– Min dröm är att i framtiden ska man kunna hitta mig oavsett var man är i sin utbildning och ska man kunna följa mig fram tills man i princip är färdig med sin matteutbildning, oavsett om det är lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet eller på högskolan så ska jag ha material för i princip allting, så ska man kunna få ha mig som lärare hela vägen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.