Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Med anledning av den senaste tidens turbulens inom politiken i Norrköping kallade Borgerlig samverkan idag till pressträff. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Här är vägen framåt för politiska styret i Norrköping: ”Ber om ursäkt”

Publicerad

Under fredagen höll det politiska styret i Norrköping en presskonferens efter turbulensen som varit den senaste tiden. Hur samarbetet inom styret skulle se ut i framtiden har varit mycket oklart, då Liberalerna tidigare lämnat samarbetet och kommunalrådet Reidar Svedahl i veckan uteslöts ur partiet.

Men under presskonferensen stod partierna som består av Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna, med stöd av Sverigedemokraterna återigen enade. Samarbetet mellan partierna kommer att fortsätta.

”Skadat förtroendet”

Men Liberalernas tillförordnade gruppledare Monica Holstad ber samtidigt om ursäkt för turbulensen som varit.

Krisen inom Liberalerna i Norrköping

– Det här har skadat förtroendet för Liberalerna, säger hon.

Nu tittar samarbetspartierna på en lösning som innebär en omräkning av kommunstyrelsen – vilket innebär att man helt enkelt väljer en ny kommunstyrelse.

I klippet ovan ber Liberalernas tf gruppledare om ursäkt för den senaste tidens turbulens inom Norrköpings politiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen inom Liberalerna i Norrköping

Mer i ämnet