Marisca i samtal med Landet runts programledare Henrik Kruusval. Foto: SVT

Här intervjuas talanghästen Marisca av Landet Runt-Henrik

Publicerad

Den talande, spelande och målande hästen Marisca från Ljungsbro, utanför Linköping, är på väg att bli en rikskändis.

I förra veckan fick vi stifta bekantskap med frieserstoet Marisca, som bor strax utanför Ljungsbro. Marisca är inte som vilken häst som helst, har det visat sig, utan mer kulturellt lagd. Marisca har lärt sig att både måla, räkna – och spela keyboard.

– Fler och fler blir imponerade av det. När jag började med det här tyckte många jag var något av en clown, berättade ägaren Mikaela Jansson i vårt reportage.

Marisca har bitit av penslarna berättar matte Mikaela Jansson. ”Hon verkar tycka att de är bättre om de är korta för det är det första hon gör när jag köpt nya” Foto: Ronny Hammarsten/SVT

Många har hört av sig

Men nu låter det annorlunda. Efter SVT Östs inslag har många hört av sig till Mikaela Jansson för att gå kurser. Dessutom har den dynamiska duon fått göra fler intervjuer. Bland annat för SVT:s populära veckomagasin Landet Runt.

I klippet ovan kan du se Marisca och Mikaela intervjuas av Landet Runts programledare Henrik Kruusval. Intervjun sänds i sin helhet i söndagens program.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.