Se i klippet när eleverna på Polhemskolan planterar blommor som gynnar pollinatörer och den biologiska mångfalden. Foto: SVT

Här planterar eleverna blommor och hjälper bin

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna på Polhemskolan i Visby har antagit några av Världsnaturfondens utmaningar om att hitta en mer hållbar utveckling på vår planet.

Genom att låta gräset växa, bygga insektshotell och plantera ängsblommor, så hoppas eleverna göra skillnad och gynna den biologiska mångfalden.

När SVT besöker eleverna är det full fart på skolgården.

– Jag är ingen blomexpert men jag tycker det har växt fort och ser bra ut, säger Olof Sundberg, 11 år.

Idén till arbetet kommer från miljöorganisationen Världsnaturfonden som har tänkt ut 50 utmaningar man kan göra för att bry sig om klimatet och den biologiska mångfalden.

– Den biologiska mångfalden mår lite dåligt – men det går fortfarande rädda den. Det är inte försent än, säger Åke Kalm, 11 år.

Se i klippet ovan hur eleverna arbetar med att plantera blommor. Du kan också se mer i programmet Lilla Aktuellt på SVT Play.

Några elever kollar till det byggda insektshotellet. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.