Foto: Niklas Luks

HD prövar inte gängmordsdomarna i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Sommaren 2021 dömde Norrköpings tingsrätt sammanlagt sex män för mordet i Ingelsta i april 2020. Däremot friades alla för morden utanför nattklubben Hugos i december 2019. Tingsrättens domar fastställdes senare av Göta hovrätt. Idag beslutade Högsta domstolen att inte meddela prövningstillstånd vilket innebär att hovrättsdomarna är fastställda.

Det var 23.12-tiden på skärtorsdagskvällen 2020 som polisen larmades till en snabbmatsrestaurang i Ingelstaområdet i Norrköping. När polisen kom till platsen hittades en skottskadad man som senare avled av sina skador.

Enchrochat

Sex män dömdes i somras för inblandning i det gängrelaterade mordet. Mycket av bevisningen i målet bestod av information som polisen fått från avkrypterat Enchrochat-material. De överklaganden som har skett efter domarna har berott på att de dömda och deras juridiska ombud ansett att den typen av bevismaterial inte borde godkännas.

Göta hovrätt fastställde tingsrättens domar – fyra av männen dömdes till livstids fängelse för mord och mordförsök.  Dessutom fick en av personerna längre fängelsestraff – från 16 till 17 år.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se de intressanta platserna i mordrättegången och få en genomgång av mordåtalet. Foto: Niklas Luks / Jeppe Gustafsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet