Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Ulf Wigh

Helikoptrar bekämpade skogsbrand vid Sörsjön

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan nio på måndagen larmades räddningstjänsten om en skogsbrand vid friluftsområdet Sörsjön i Norrköping. Uppemot 25 brandmän och två helikoptrar arbetar med släckningsarbetet.

– Vi arbetar med full kraft med släckningsarbetet. Prognosen är i nuläget att släckningsarbetet kommer pågå tre till fyra timmar, säger Mikael Karlered, inre befäl räddningstjänsten Östra Götaland.

Det är mycket torrt i marken och risk för skogsbrand. Inledningsvis spred sig branden fort vid området som är runt en hektar stort.

– Det brann med öppna lågor och det är ett känsligt friluftsområde som är mycket omtyckt bland Norrköpingsborna, säger Mikael Karlered.

Utöver två vattenbombande helikoptrar arbetar 8 enheter med att släcka branden.

Uppdatering 12:55

Branden är under kontroll och släckningsarbetet kommer avvecklas inom kort, rapporterar räddningstjänsten. Bevakning över det drabbade området kommer ske under kvällen och natten. Orsaken till branden är oklar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.