Arkivbild. Stadshuset i Linköping. Foto: Jonas Roslund/SVT

Hemtjänstbeslut i Linköping skjuts upp

Publicerad

Under dagen skulle Linköpings kommuns upphandling av hemtjänsten ha klubbats igenom. Men nu skjuts beslutet på framtiden – anledningen är att en av de fackliga organisationerna begärt central förhandling.

Bakgrunden är att de styrande partierna i Linköping bestämt att kommunen ska sluta med LOV (lagen om valfrihet) inom hemtjänsten för att istället organisera om så att den kommer att upphandlas från 2023.

Beskedet har kritiserats och ledde bland annat till demonstrerande pensionärer tidigare under hösten.

Skjuts på framtiden

Beslutet skulle ha fattats nu den 18 november, men får skjutas på framtiden. Anledningen är att Kommunal och kommunen ska ha en central förhandling.

Kommunen hade tidigare kallat till pressträff på fredag med anledning av beslutet – men Linköpings kommun meddelar i ett pressmeddelande att pressträffen skjuts på framtiden med anledning av förhandlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.