Foto: Ola Jennersten/WWF

Hon är årets miljöhjälte

Uppdaterad
Publicerad

I morgon, onsdag, får linköpingsbiologen Rebecka Le Moine ta emot Världsnaturfondens pris ”Årets miljöhjälte” ur kungens hand. Och priset får hon för sitt arbete kring biologisk mångfald.

– Biologisk mångfald handlar om att det måste finnas många olika arter och inte bara ett par enstaka. Jag tycker det är rent moraliskt att allt som har ett liv har rätt att leva, säger Rebecka Le Moine.

Så kan du öka den biologiska mångfalden – här är Rebeckas tips

Hon för priset av Världsnaturfonden för att hon ”är en sann inspiratör som har lyckas med konststycket att göra biologisk mångfald intressant för alla.”

Bland annat har hon lyckats få den Biologiska mångfaldsdagen att bli ett stort event över hela Sverige, säger WWF.

En väldigt konkret fråga

Det största hotet mot den biologiska mångfalden är avverkningen av skog, säger Rebecka Le Moine.

– Det som är kul med biologisk mångfald är ett det är väldigt konkret. Om man jämför med klimatfrågan så kan jag inte se skillnaden när jag väljer bort flyget. Men om jag har en trädgård eller en skog så kan jag faktiskt efter bara några år se resultat.

Se hela inslaget i SVT PLAY

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.