Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Katarina Wolf, som driver en mjölkgård tillsammans med sina bröder väljs till ordförande för LRF Ungdomen. Foto: Lovisa Gelin/SVT

Hon blir de unga lantbrukarnas nya röst: ”Känns jättebra”

Uppdaterad
Publicerad

30-åriga Katarina Wolf från Rimforsa, söder om Linköping, valdes idag till LRF Ungdomens ordförande. Vi har tidigare berättat om Katarinas stora engagemang för att driva familjegården vidare.

Medelåldern på svenska lantbrukare blir allt högre. Var tredje jordbruksföretagare som drev enskild firma var 65 år eller äldre år 2020, enligt siffror från Jordbruksverket.

Samtidigt som det idag råder stora utmaningar för unga lantbrukare som står inför ett generationsskifte. Det är just detta som är Katarinas hjärtefråga, att öka möjligheten för unga att bli lantbrukare.

Hör henne reflektera om den nya rollen i klippet ovan.

Wolf efterträder Elisabeth Hildén, som efter fyra år som LRF Ungdomens förbundsordförande nu går vidare mot nya utmaningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.