Se Susanne Sjöholm guida oss runt i Rejmyres lekplats Foto: SVT / Carl Bruno Tersmeden

Hon har kämpat i tio år för att få en ny lekplats i Rejmyre

Uppdaterad
Publicerad

Barn som gillar lekparker bör bo i städer, i många mindre samhällen finns det nästan inga lekredskap alls.

Susanne Sjöholm har lämnat in det medborgarförslag som kommunfullmäktige snart ska ta ställning till, att Rejmyre bör få en lekplats.

– Vi vill inte åka in till Finspång när barnen ska leka och lekplatser är en viktig samlingsplats när man ska lära känna nya familjer som nu har flyttat in i Rejmyre.

Finspång

Vad som finns i Rejmyre är tre däckgungor och en liten sandlåda, lekplatserna på skolan får man bara besöka efter klockan 18 på vardagskvällarna.

Namnlistor i protest

Det bor närmare 1 000 personer i Rejmyre, 250 av dem har skrivit på namnlistor om att man vill ha en ny lekplats – och gärna ett utegym också. Många tycker att alla satsningar bara görs i centralorten Finspång. Susanne Sjöholm har drivit frågan i tio år:

– Mina äldsta barn är i 20-års åldern nu, men frågan om en samlingsplats är viktig för samhället.

Kommunalrådet Ulrika Jeansson (S) säger att eftersom kommunen gör ett bra resultat i år så bör man nu kunna göra en satsning i Rejmyre.

Hör mer om lekplatserna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet