Idag fick Rejmyre sin lekplats och såhär tycker barnen om den nya lekplatsen: Foto: Carl Bruno Tersmeden

Efter tio års kamp – idag fick Rejmyre sin lekplats

Uppdaterad
Publicerad

Idag invigdes den nya lekplatsen i Rejmyre i Finspångs kommun. Kommunen kom till slut fram till att man har de pengar som behövs.

Det var kommunalrådet Ulrika Jeansson (S) som på torsdagseftermiddagen invigde det nya lekplatsbygget inför massor av skolbarn. En miljon kronor har det kostat kommunen och har gjorts i samarbete med vägföreningen. Dessutom har musikföreningen i samhället satsat pengar på att bygga ett utegym precis intill.

Kommunledningen har länge kritiserats för att bara satsa på tätorten, men Ulrika Jeansson säger att det nu finns pengar så att fler orter i kommunen kan få liknande satsningar som den som gjorts i Rejmyre:

Finspång

– Vi har sammanlagt tre miljoner kronor att satsa på sådana här projekt på landsbygden, ansökningstiden går ut nu i slutet av november.

Bra för turismen

Lekplatsen har olika avdelningar för olika åldrar. I sitt invigningstal pratade Ulrika Jeansson om att den nya lekplatsen är bra på flera sätt, att den till exempel kan komma att leda till att en del av de turister som besöker glasbruket stannar längre tid i samhället.

En av de som kämpat i många år för lekparken är Susanne Sjöholm, hör henne och barn kommentera den nya lekparken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet