Isabell Carlstedt och hästen Jalapeño HH är med och tävlat om medalj. Foto: Linnea Burén/SVT

Östgötska stjärnskottet har chans på medalj

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan samlas drygt 1 200 tävlande i Mantorp för att delta i hopp-SM. Det östgötska stjärnskottet Isabell Carlstedt från Kimstad är med och slåss om medalj, men hjälper också till som arrangör.

Det är många som har samlats på hästsportsarenan i Mantorp där SM i hoppning för ponnyryttare, unga ryttare på stor häst, juniorer, seniorer och young riders avgörs under veckan. Mitt på banan står tävlingsledaren Anita Jonson från Skogslottens RF och hälsar alla välkomna. Kommunstyrelsens ordförande håller tal och bandet klipps. Nu ska kampen om SM-medaljerna börja.

Chans på östgötsk medalj

Invigningen sker på måndagen, men tävlingarna pågår under hela veckan. Varje dag finns drygt hundra arrangörer på plats. Vid framhoppningen står Isabell Carlstedt från Kimstad och hjälper till. Under onsdagen kommer även hästen Jalapeño HH hit och sen är det dags för Isabell Carlstedt att byta arrangörskläder mot ridkläder. Tillsammans med Jalapeño HH deltar hon i SM för juniorer med chans på medalj.

Mjölby

–Vår styrka tillsammans är att vi alltid kämpar och aldrig ger upp. Målet är såklart att ta ett SM-guld, säger Isabell Carlstedt.

Tidigare i år fick Isabell utmärkelsen Årets ungdomsprestation av Östergötlands ridsportsförbund. Hon har ridit children-EM och deltagit i inomhus-SM med gott resultat. Nu är det dags för hopp-SM med avgörande final på söndag.

Mer om evenemanget i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet