Foto: TT/SVT

Hopp-SM på Bråvalla ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Skogslottens Ryttarförenings arrangemang med SM i hoppning för ponny och häst på Bråvalla i Norrköping ställs in.

Det meddelar Svenska Ridsportförbundet i ett pressmeddelande under onsdagen. Arrangemanget skulle hållas den 21-26 juli.

– Det är väldigt tråkigt att behöva landa i det här beslutet, men vi ser ingen annan möjlighet. Inför nästa år kan vi satsa fullt ut och använda allt det arbete som redan lagts ner, säger Ann Lundberg, tävlingsledare i en kommentar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Planerna var att ett samlat SM i hoppning för seniorer, young rider, junior, children och ponnyryttare skulle ägt rum på Bråvalla i utkanten av Norrköping. Men utbrottet av coronaviruset gör det omöjligt att fullfölja planeringen av årets tävlingar. Därför väljer nu föreningen att ta det här beslutet redan nu.

Öppnar för annan arrangör

Hoppkommittén öppnar nu för andra föreningar att ansöka om att arrangera SM i hoppning 2020 vid ett senare tillfälle i år.

Skogslottens Ryttarförening är en av föreningarna som redan har anmält intresse av att arrangera hopp-SM utomhus 2021, uppger Ridsportförbundet i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet