Sprutor med coronavaccinet Comirnaty från Pfizer / BioNTech. Foto: Johan Nilsson/TT

Höstdos erbjuds till alla över 18 i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Region Östergötland erbjuder en påfyllnadsdos vaccin mot covid-19 till alla som är 18 år eller äldre. Det meddelar regionen via sin hemsida.

– Vi vill ge alla vuxna en möjlighet att förbättra sitt vaccinskydd inför hösten och vintern. Vaccinering är fortfarande vårt bästa verktyg för att förhindra svår sjukdom och död på grund av covid-19, säger Kerstin Jonsson, vaccinationssamordnare i Region Östergötland i ett pressmeddelande.

Som tidigare skickas erbjudandet ut till digitala brevlådor, till dem som anslutit sig till det, eller med vanlig post.

En påfyllandsdos ges tidigast fyra månader efter den senaste vaccineringen och sprutan ges på vaccinationscentralerna i Linköping, Norrköping och Motala, samt på vissa vårdcentraler.

Nyligen stod det klart att nya uppdaterade covid-vaccin kommer börja användas i regionen. Mer om det i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kerstin Jonsson, vaccinationssamordnare inom Region Östergötland. Till höger: sprutor med covid-19-vaccinet Comirnaty från Pfizer-BioNTech. Foto: SVT/ Johan Nilsson/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.