Vid invigningen så klipptes ett band i dörren till en av de nya bussarna. Foto: Patrik Widegren/SVT

Invigning idag: Bergkvarabuss tar över trafiken på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Efter att trafiken i 11 år körts av Gotlandsbuss tar nu Bergkvarabuss över kollektivtrafiken på Gotland . Idag hölls invigningen vid Visby busstation.

Efter en kritiserad upphandling där Gotlandsbuss inte ville lägga något anbud så börjar Bergkvarabuss nu köra kollektivtrafiken på Gotland.

Det blir fler miljövänliga bussar och tätare turer, något som man hoppas ska leda till att fler väljer att åka kollektivt.

Gotland

– Det hoppas jag. Det vi gör nu är att vi satsar på en mer miljövänlig kollektivtrafik som är biogasdriven till 70 procent. Det är bra både för miljön och för plånboken, säger Eva Nypelius (C), ordförande för regionstyrelsen Region Gotland.

Många som hoppat på

Personal som tidigare varit knutna till Gotlandsbuss har erbjudits anställning hos Bergkvara buss.

– Det är jättekul att vi har kunnat erbjuda, egentligen alla, förare eller mekaniker eller något annat, chansen att komma tillbaka och jobba hos oss. Det är många som hoppat på, säger Per Thorsell, vd för Bergkvarabuss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet