• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Borås kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en fastighet i centrala Borås med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Ljus och blommor vid mordplatsen i Ljungsbro. Foto: Nyhetsbyrån TT

Livstid för Ljungsbromorden även i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

34-åringen som i november slog ihjäl en 15-årig pojke och en 57-årig kvinna i Ljungsbro utanför Linköping får livstids fängelse. Därmed fastställer i dag Göta hovrätt tingsrättens dom.

I maj dömdes mannen till livstids fängelse i Linköpings tingsrätt för bland annat mord och mordförsök och i dag fastställde Göta hovrätt domen.

Det var i november förra året som 34-åringen drog in två pojkar i en källare och band och tejpade dem. Han slog sedan ihjäl en av pojkarna i ett dike med ett järnrör och när han tänkte slå ihjäl den andre pojken ingrep en 57-årig kvinna. Då slog mannen ihjäl henne istället.

Brutalt mord

Angreppet mot kvinnan är ”exempellöst i sin brutalitet och morden har präglats av extrem hänsynslöshet”, beskrev tingsrätten det som och hovrätten skriver nu att ”omständigheterna vid brotten har varit sådana att det inte är aktuellt med någon annan påföljd än ett livstidsstraff” i ett pressmeddelande.

34-åringen har sagt att han uppfattade att han slog mot djur och bilar och inte mot människor.

Drogpåverkad

En central fråga har varit mannens psykiska tillstånd. Men Socialstyrelsens rättsliga råd anser att mannen varit medveten om sitt handlande, trots att han hade befann sig i ett psykosnära tillstånd, orsakat av droger. Hovrätten går på samma linje.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allt om dubbelmordet i Ljungsbro

Mer i ämnet