En hund lämnades av sin ägare medan denne åkte på semester i fyra veckor. Arkivbild, hunden på bilden är inte den som nämns i artikeln. Foto: TT

Hund lämnades kopplad utomhus – ägaren åkte utomlands

Uppdaterad
Publicerad

En hund lämnades ensam och fastbunden utanför sin ägares lägenhet i Linköping. Ägaren åkte själv iväg på utlandssemester i fyra veckor. Hunden är nu omhändertagen.

En man i Linköping lyckades inte skaffa hundvakt inför en fyra veckor lång utlandsresa. Då lämnade han sin hund fastbunden med en skål mat och en skål vatten utanför sin lägenhet, det skriver Corren.

LÄS MER: Både hundar och vargar har känsla för orättvisa

Personal vid serviceboendet där mannen bor såg hur hunden stod ensam och fastbunden i flera timmar och kontaktade då polisen.

Polisen fattade beslut om omedelbart omhändertagande.

Hunden misskött

Veterinären som undersökte hunden bedömde att den var pigg och glad men att den var misskött, bland annat behövde tandstatus och pälsvård åtgärdas.

LÄS MER: Hundar förgiftas, slås ihjäl och säljs som mat till turister

Ägaren fick möjlighet att yttra sig om omhändertagandet, vilket han inte gjorde i tid. Länsstyrelsen beslutade då att hunden ska komma till en ny ägare, ett beslut som kvarstår trots att mannen överklagat, det rapporterar Corren.

Mannen säger att han ska ha kommit överens med en kvinna om att hon skulle ta hand om hunden.

LÄS MER: Hårt tryck på katthemmen i sommar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.