Har du tillräckliga lekplatser i ditt område eller skulle du önska någonting mer? Foto: TT/Fredrik Hagen

Hur ser det ut med lekplatser där du bor?

Publicerad

I Rejmyre har man kämpat för en ordentlig lekplats länge. I Linköping har det nyligen byggts en för 11 miljoner. Berätta för oss hur du har det med lekplatser där du bor!

Hur ser det ut med lekplatser där du bor?

Sofia • Vi har en funktionshindrad dotter och det vi som föräldrar verkligen lagt märke till är att INGEN av dessa lekplatser/lekparker i Linköping är gjorda för våra handikappade/funktionshindrade!

Vår dotter älskar att leka och vill va som alla andra men det finns ingen lekplats för dessa barn, inget är anpassat för dessa barn!
Och det är ledsamt, frustrerade och man blir väldigt arg!
Det finns många barn med funktionsvariation i Sverige och varför är det ingen som tänker på dessa barn, ska inte dom få leka som alla andra ?

Stefan Lindblad • Problemet med saknande satsningar från kommunen finns inte bara i Rejmyre. Skulle gärna ser en utomhus gym eller lekplats nånstans i närheten från oss här i norra Svärtinge. Men kommunen löser ju problemet enkelt, överlåta ansvar till vägföreningar som varken har förmögenhet eller ekonomi för såna projekteringar.

Tomas Almberg • En fyrtio år gammal rutschkana, tre gungor och ett litet klätterhus är vad som erbjuds 165 hushåll på Hattorp i Skänninge. Mycket nybyggnation samt generationsskifte i området skapar stora barnkullar som är värda ngt bättre. Parken besöks även regelbundet av fritids fr Lindbladsskolan och Bjälbotullskolan.

Marie • Det jag och många andra familjer med barn som sitter i rullstol saknar är lekplatser som är anpassade för att vi ska kunna ta del av dom. En anpassad lekplats kan ju användas av alla men en icke anpassad utesluter många andra.

Ann • 11 miljoner låter dyrt. Men att investera i barnen är en jättebra placering - en investering för framtiden. Jag har själv varit vid den i Magistratshagen dock förstod vi inte hur äggen kunde utnyttjas för lek... Bra att se det i reportaget.

Fredrik • Det är jättefint. Speciellt det konstgjorda gräset.

Hej och tack för ditt inlägg. Vilken lekplats och var ligger den?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.