Kosovare Asllani och Jonna Andersson Foto: Maja Suslin

I kväll avgörs LFC:s öde i Europa

Uppdaterad
Publicerad

I kväll, onsdag, är det returmöte på hemmaplan i Linköping för LFC mot tjeckiska Sparta Praha i Champions League. I förra veckan blev det oavgjort och ikväll avgörs det om de tar sig vidare till kvartsfinal.

– Det är ju slutet av säsongen, det känner man ju i kroppen, men det är också den roligaste och kanske den viktigaste matchen som vi har kvar, så vi ser fram emot den, säger LFC:s mittfältare Kosovare Asllani.

Bra utgångsläge

LFC befinner sig i en bra position, eftersom de i första mötet mot tjekiska Sparta Prag nådde oavgjort på bortaplan efter mål av Lina Hurtig.

– Vi har analyserat matchen för att se vad vi kan göra annorlunda, men det var ju en fysiskt tung match på bortaplan och vi räknar ju med att det ska se lite liknande ut på hemmaplan.

”Vi går för att vinna”

Resultatet i förra matchen gör att det räcker med 0-0 i kväll.

– Det är så klart ingenting vi går för, vi går för att vinna, sedan om det blir 0-0 är vi så klart nöjda, säger backen Jonna Andersson.

Matchen betyder mycket för klubben intygar tränaren Kim Björkegren:

– Man har ju tidigare gått som längst till en kvartsfinal och då skulle vi minst tangera det med en vinst här, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.