Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mittfältaren My Cato berättar vad som måste förbättras inför uppflyttningen nästa säsong i klippet. Foto: SVT & IFK Norrköping

IFK:s damlags uppflyttning – nu behövs mer stöd från klubben

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköpings damlag är färdiga för spel i den högsta divisionen, Allsvenskan. Nu krävs det att klubben skjuter till mer resurser för att fortsätta satsningen.

Förutom förstärkning med nya spelare behövs det också mer satsning på allting utanför själva spelplanen.

I nuläget tränar damlaget nästan bara på kvällar, eftersom spelarna har jobb och studier på dagarna. Målet är att laget nästa säsong åtminstone ska vara ska semiprofessionellt, så att mer tid kan läggas på fotbollen.

Norrköping

– Vi måste få mer träningstider. Det gäller att man tränar mycket mer i Allsvenskan än vad vi gjort i Elitettan, säger mittfältaren My Cato.

Behövs mer resurser

Managern Tor-Arne Fredheim ska ha ett möte med IFK: styrelse för att diskutera hur damlaget kan få mer stöd och resurser inför nästa säsong.

– Organisationen runt mig måste stärkas. Förbättra faciliteter som omklädningsrum, som är under all kritik idag, säger Tor-Arne Fredheim.

Se klippet längst upp för att höra vad mittfältaren My Cato och managern Tor-Arne Fredheim har att säga om vad som måste bli bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet