Arkivbild. Stöldgods som vid ett tidigare tillfälle hittats i terrängen strax utanför Norrköping. Foto: Polisen

Inbrott på byggen i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

På måndagsmorgonen larmades polisen i Östergötland om flera inbrott på olika platser i länet. Bland annat på två byggarbetsplatser – en i Mjölby och en i Norrköping.

I Mjölby var det ett bygge på Lundby-området där inbrottstjuvarna forcerat ett galler och tagit sig in i flera baracker. Verktyg och datorer till ett uppskattat värde mellan 250-400 000 kronor blev tjuvarnas byte.

I Norrköping var det en byggarbetsplats i industriområdet Sylten som drabbats. Där hade tjuvarna brutit sig in i en verkstad och i ett antal bilar och fått med sig verktyg och elektronik för uppskattningsvis 200-250 000 kronor.

Norrköping

Kan det handla om samma tjuvar som varit i farten?

– Vi kommer att göra brottsplatsundersökningar och se om vi kan hitta gemensamma nämnare mellan de här och de tidigare byggstölder vi haft här i länet, säger Björn Öberg, presstalesperson hos Polisregion Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet