Niklas Borg (M) och Kristina Edlund (S). Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Inga besparingar i Linköpings kommun

Uppdaterad
Publicerad

Trots högre räntor, lågkonjunktur och inflation har Linköpings kommun så pass stark ekonomi att inga besparingar är budgeterade. Det meddelade de styrande partierna Moderaterna och Socialdemokraterna på torsdagen.

– I många kommuner tvingas man lägga besparingar just nu, lyckligtvis är det något vi inte behöver göra i Linköping. Jag är väldigt tacksam för det, säger kommunalråd Kristina Edlund (S), i ett uttalande.

Kommunen räknar med att omsätta 12 miljarder kronor 2023. För att klara vissa kostnadsökningar ska verksamheterna tillföras 400 miljoner kronor. Partierna som styr ska också göra riktade satsningar på 70 miljoner på bland annat äldreomsorg, socialtjänst och förskola, skriver M och S i ett pressmeddelande.

Att Linköping inte behöver spara för närvarande är tack vare en god ekonomi. Däremot kommer till exempel utbildningsförvaltningen se över sina lokalkostnader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet