Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Insatsen vid explosionen på Ådalagatan får årets 112-pris

Uppdaterad
Publicerad

Årets 112-pris ges till insatsen vid explosionen på Ådalagatan i Linköping i juni 2019. Priset delas ut till polisen, räddningstjänsten, ambulansen och bostadsbolaget Stångåstaden idag på 112-dagen som uppmärksammas i hela Europa.

– Många människor drabbades och fick sina hem förstörda av explosionen som är en av de största explosioner som skett i Sverige. Genom årets 112-pris vill vi uppmärksamma räddningsinsatsen som kännetecknas av medmänsklighet, samverkan och empati, säger Maria Khorsand, vd på SOS Alarm, i ett pressmeddelande.

Samverkan avgörande

Priset delas ut för femte året i rad och det ska synliggöra specifika händelser där samverkan varit avgörande för insatsens utfall. SOS Alarm står bakom priset.

Motiveringen i år lyder:

”112-priset 2020 tilldelas polisen, räddningstjänsten, ambulanssjukvården och Stångåstaden i Linköping för insatsen i samband med sprängdådet den 7 juni 2019. Insatsen präglades av en fin samverkan mellan professionella aktörer och civilsamhället, men också av empati och en vilja att hjälpa till utöver det vanliga.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.