Foto: Moderaterna

Jarl (M) öppnar för stöd från SD

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleds förhandlingarna om kommande kommunstyre i Norrköping. När vare sig ”Kvartetten” eller Alliansen kan få egen majoritet öppnar oppositionsrådet Sophia Jarl (M) för nya konstellationer i kommunen.

”Kvartetten” i Norrköping kommer få det svårt att skaffa en egen majoritet i kommunen. Det här gör att Moderaterna söker nya konstellationer.

– Vi har med tydlighet sagt att vi främst vill se en borgerlig kärna i majoritet, men vi har också sagt hela vägen att vi inte stänger några dörrar. Vi måste hitta sakfrågor som är viktiga för kommunen och driva dem tillsammans, säger Sophia Jarl (M), oppositionsråd i Norrköping kommun.

Val 2018 Öst

”Jag vet inte vilka som står på SD:s lista just nu”

När inte heller ett Alliansstyre skulle få en egen majoritet i kommunen säger inte Sophia Jarl (M) nej till stöd från Sverigedemokraterna, som ökade mest i hela kommunen. 

– Det blir svårt att spekulera i det här överhudvutaget. Jag vet inte vilka som står på SD:s lista just nu och vad de vill föra för politik. Vi har tydligt sagt att vi inte kommer släppa fram någon politik som är företagsfientlig eller främlingsfientlig.

Innefattas Sverigedemokraterna av det?

– Jag kommer aldrig säga nej om ett parti stöttar våra förslag, oavsett vilket parti det är. Svensk politik kan inte fortsätta stänga ute partier, jag tror att det är det som bland annat gjort att SD vuxit som det har gjort, säger Sophia Jarl (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Öst

Mer i ämnet