KD-politikern publicerade inlägget på Facebook för ungefär två år sedan. Foto: Ur Acta Publicas rapport: ”Makten nästa”/KD

Magnus Engström (KD) avsäger sig alla politiska uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Engström (KD) avsäger sig alla politiska uppdrag – det meddelades under Linköpings kommuns kommunfullmäktigemöte idag.

Researchföretaget Acta Publica avslöjade i en granskning igår att Magnus Engström (KD) visat stöd för Hells Angels supporterklubb Red Devils. 2020 laddade politikern upp en bild på sig själv iförd en Red Devils-mössa och skrev i ett inlägg: ”Äntligen tisdag efter ett hårt KF möte”.

”Det enda rätta”

Niklas Borg (M) var en av de som reagerade starkt på de nya uppgifterna och under ett kommunfullmäktigemöte idag berättade han att Magnus Engström avsagt sig sina uppdrag.

Linköping

– Jag fick besked sent igår kväll att Magnus Engström lämnat in en avsägelse där han avsäger sig sina uppdrag. Det kommer att avhandlas på kommunfullmäktigemötet idag. Det är givetvis det enda rätta, sa kommunalråd Niklas Borg (M) under dagens kommunfullmäktige.

Lämnar styrelse

Dagens besked innebär bland annat att Magnus Engström lämnar sin roll som styrelseordförande för det kommunala bostadsbolaget Lejonfastigheter.

SVT Nyheter Öst har upprepade gånger sökt Magnus Engström för en kommentar – hittills utan framgång. Men till tidningen Expressen har han tidigare sagt att han tog på sig mössan med syftet att missionera.

SVT Öst intervjuade Kristdemokraterna i Linköpings Denisé Cassel om politikerns koppling till mc-gäng i måndags. Se mer i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arkivbilder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet