Foto: SVT

Ministerbesök i utsatta Klockaretorpet

Uppdaterad
Publicerad

Klockaretorpet klassas som ett särskilt utsatt område i Norrköping och under åren har det förekommit en hel del kriminalitet i området.
Men nu pågår ett brottsförebyggande arbete i Klockaretorpet och under onsdagen kom justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) på besök.

Vid besöket träffade Morgan Johansson flera olika aktörer och områdespolis som samverkar för att öka tryggheten i bostadsområdet.

Och han fick ett positivt intryck av hur arbetet går framåt och de förändringar som har skett i området den senaste tiden.

– Det är en kombination av att man har byggt om vissa delar av Klockaretorpet så att det blir tryggare , tillsammans med ökad polisiär närvaro och sociala insatser, för att bryta nyrekryteringen till kriminalitet. säger Morgan Johansson (S).

Skulle du säga att Klockaretorpet är ett bra exempel på ett brottsförebyggande arbete som fungerar?

– Ja, det som jag har sett idag så verkar det vara på rätt väg här, säger justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer